Το Πρόγραμμα «Φροντίζουμε για τον πλανήτη» προσφέρει προϊόντα που δεν είναι μόνο αποτελεσματικά στο καθάρισμα, αλλά σέβονται περισσότερο τον πλανήτη μας. Αφού κάθε πέντε λεπτά, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, αυτό σημαίνει πως έχουμε 125 δισεκατομμύρια ευκαιρίες κάθε χρόνο για να κάνουμε τη διαφορά.

Εξετάσαμε τον τρόπο που η διαδικασία του πλυσίματος ρούχων επηρεάζει το περιβάλλον – από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε έως τον τρόπο που παράγουμε το προϊόν και ακόμη και τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι καταναλωτές μας. Παρακάτω ακολουθεί ένα παράδειγμα του αποτυπώματος ενός προϊόντος που συμβάλλει στην εκπομπή αερίων θερμοκηπίου.


Μεγάλο ποσοστό των αερίων θερμοκηπίου προέρχεται από τη θέρμανση του νερού στα πλυντήρια που χρησιμοποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες. Γι’ αυτό προσπαθούμε να σας προσφέρουμε προϊόντα με κορυφαία απόδοση που καθαρίζουν εκπληκτικά τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προσπαθούμε επίσης να μειώσουμε τις επιπτώσεις μας σε όλη την αλυσίδα και αναζητούμε συνεχώς νέους, πρωτοποριακούς τρόπους για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μας σε όλη τη διαδικασία του πλυσίματος των ρούχων.

Στα εργοστάσιά μας: Από το 1995 τα εργοστάσια παραγωγής απορρυπαντικών μας, έχουν μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 76%, την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου κατά 44% και την δημιουργία αποβλήτων κατά 70%.

Στις πρώτες ύλες μας: Έως το 2012 θα έχουμε ανασχεδιάσει τη σύνθεση σε περισσότερα από τα μισά προϊόντα μας, μειώνοντας έως και κατά 25% τα αέρια θερμοκηπίου ανά συσκευασία.

Συμπυκνώνουμε επίσης τα υγρά απορρυπαντικά και τις σκόνες μας, εξοικονομώντας ενέργεια και υλικά συσκευασίας.

Είμαστε αφοσιωμένοι να κάνουμε την αλλαγή – και να σας βοηθήσουμε να την ενισχύσετε ακόμη περισσότερο, κάνοντας μερικά πολύ απλά βήματα…

Εξοικονομήστε Ενέργεια
Δοκιμάστε να πλύνετε τα ρούχα σας σε χαμηλές θερμοκρασίες όσο πιο συχνά μπορείτε. Μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και στους 15°C. Επιλέγοντας να πλένετε τα ρούχα σας στους 30°C εξοικονομείτε έως και 40% ενέργειες και μειώνετε και τον λογαριασμό ρεύματος.

Μειώστε τα Απόβλητα από Υλικά Συσκευασίας
Αγοράστε συμπυκνωμένα προϊόντα. Τα συμπυκνωμένα προϊόντα χρησιμοποιούν λιγότερα υλικά συσκευασίας, και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε συμπυκνώσει τις σκόνες και τα υγρά απορρυπαντικά μας. Αν όλοι χρησιμοποιούσαν συμπυκνωμένα προϊόντα, η αλλαγή θα αντιστοιχούσε με την απομάκρυνση ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων από τους δρόμους!

Εξοικονομήστε Νερό
Σας προτείνουμε να πλένετε πάντα με γεμάτο το πλυντήριο. Χάρη στις εξαιρετικές συνθέσεις των προϊόντων μας, δεν χρειάζεστε πια την πρόπλυση. Έτσι, εξοικονομείτε νερό και μειώνετε τους λογαριασμούς ρεύματος.

Χρησιμοποιήστε σωστή Δοσολογία
Με την εξαιρετική καθαριστική δύναμη των προϊόντων μας, δεν χρειάζεστε μεγάλες δόσεις. Επιλέγοντας τη σωστή δόση σε κάθε πλύση, εξοικονομείτε απορρυπαντικό και χρήματα ταυτόχρονα. Διαβάστε τις οδηγίες της συσκευασίας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

Topics: βιώσιμο