Το Skip θέλει να σας δείξει ότι το να λερωνόμαστε δεν είναι πάντα κάτι κακό. Για την ακρίβεια, μας κάνει καλό – ειδικά όταν έχει συμβεί αφού το παιδί σας έχει βγει έξω στον κόσμο για να διασκεδάσει, να εξερευνήσει, να μάθει και να βιώσει ότι καλύτερο έχει να του προσφέρει.
Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας καταλαβαίνει καλύτερα τον κόσμο, το περιβάλλον και τη φύση, αλλά και διαμορφώνει αξίες, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του, ωφελεί την υγεία του και τελικά βοηθιέται για να καταφέρει να φτάσει σε σημαντικά ορόσημα.

Συνεργαστήκαμε με κορυφαίους ακαδημαϊκούς ειδικούς στην ανάπτυξη των παιδιών και αφοσιωθήκαμε στην διερεύνηση της αξίας και των πλεονεκτημάτων της βιωματικής μάθησης.

Μιλάμε συνεχώς με μαμάδες και τα παιδιά τους σε όλο τον κόσμο, για τη φύση, τις αξίες, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη των παιδιών, ελπίδες, όνειρα, το περιβάλλον, το μέλλον και φυσικά την εμπειρία του να λερώνεσαι.

Με όλες αυτές τις γνώσεις και σε συνεργασία με την Δρ. Dorothy Singer και τον Δρ. Jerome Singer από το Πανεπιστήμιο Γιέιλ, [υπερσύνδεσμος σε βιογραφικά – πού;] τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Skip κατάφερε να δημοσιεύσει δύο λευκές βίβλους (Giving Our Children the Right to be Children; Children and Nature) και δύο διεθνείς μελέτες (Have a Go and Mamma Mia) για το θέμα της βιωματικής μάθησης και ανάπτυξης των παιδιών. Επίσης, οι Δρ. Singer παρείχαν σχολιασμούς σε μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρήγαγε το Skip υποστηρίζοντας την έρευνα [υπερσύνδεσμος σε ταινίες μικρού μήκους – ποιες θα είναι; Το Have A Go;].

Όπως φαντάζεστε, τα πλήρη αποτελέσματα των εκτεταμένων αυτών μελετών είναι ογκώδη, γι’ αυτό τα χωρίσαμε σε πρακτικά κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να τα αφομοιώσετε, να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας και να τα σχολιάσετε.

Έχετε κάποια ιστορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα όταν τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την εμπειρία; Αρέσει στα παιδιά σας να βρίσκονται έξω από το σπίτι;

Μπείτε κι εσείς στις συζητήσεις του Skip.