Σίγουρα θυμάστε ακόμα τα πρώτα κουλουράκια – μπισκότα που φτιάξατε με την μητέρα σας και πόσο σας άρεσε να τους δίνετε όμορφα σχέδια και χρώματα. Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε είναι πεντανόστιμη, χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί και έχει λίγη ζάχαρη.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 400g απλό αλεύρι
  • 1 -2 δόσεις βανίλια
  • 250g Βιτάμ
  • 180g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Σταφίδες ή στικ γκλασαρίσματος για την διακόσμηση

Τι να κάνετε:

  1. Λαδώστε μια μεγάλη λαμαρίνα ψησίματος και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180c
  2. Χτυπάτε το Βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και το ρίχνετε σιγά σιγά  μέσα στο μείγμα του Βιτάμ
  4. Απλώστε τη ζύμη σε ½ cm και κόψτε σχέδια με κουπάτ ή πλάστε με το χέρι σας αν θέλετε κοτσιδούλες και σαλιγκαράκια
  5. Βάλτε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για να απλωθούν όσο ψήνονται
  6. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα διακοσμήσετε
  8. Φάτε τα!