Πολλά μαξιλάρια με αφρολέξ και πούπουλα μπορούν να πλυθούν, αλλά το στέγνωμά τους χρειάζεται ώρα. Ελέγχετε πάντα τις οδηγίες φροντίδας. Το καθαριστήριο μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή, αλλά φροντίστε τα μαξιλάρια να αεριστούν καλά για να απομακρυνθούν οι αναθυμιάσεις από το καθάρισμα.
Αν πλύνετε εσείς τα μαξιλάρια σας, φροντίστε το πλυντήριό σας να είναι αρκετά μεγάλο. Βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι είναι σταθερό και δεν θα βγει το γέμισμά του, προκαλώντας πιθανώς σοβαρές ζημιές στο πλυντήριο. Προτείνουμε να πλένετε τα μαξιλάρια μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Λεκέδες
Χρησιμοποιείτε πάντα μαξιλαροθήκες για να μη λερώνονται τα μαξιλάρια σας και αφαιρείτε γρήγορα τους λεκέδες ακλουθώντας τις συμβουλές μας.

Αν το μαξιλάρι είναι πουπουλένιο, απομονώστε τον λεκέ. Απομακρύνετε τα πούπουλα από την περιοχή και καθαρίστε τον λεκέ ανάλογα με το πώς προκλήθηκε.

Διαφορετικά σημεία:
Τα διαφορετικά σημεία στα ρούχα επηρεάζουν το πώς πρέπει να πλένονται. Για παράδειγμα, αν ένα ρούχο έχει δερμάτινο γιακά, η ετικέτα του θα λέει «Μόνο στεγνό καθάρισμα» ακόμη και αν το υπόλοιπο ρούχο μπορεί να πλυθεί.