Χρησιμοποίησε το πλυντήριό σου με ασφάλεια

Αν αναρωτιέσαι «πώς χρησιμοποιώ ένα πλυντήριο με ασφάλεια» σε καθημερινή βάση, εδώ θα βρεις μερικές σημαντικές οδηγίες ασφαλείας:
 

 • Ποτέ μην αφήνεις ένα πλυντήριο να λειτουργεί χωρίς επίβλεψη. Φυσικά και μπορείς να πεταχτείς σε ένα άλλο δωμάτιο, αλλά μη φεύγεις από το σπίτι όταν το πλυντήριο βρίσκεται σε λειτουργία, γιατί δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα αν η συσκευή σου παρουσιάσει ξαφνικά κάποιο πρόβλημα. 
   
 • Διατήρησε τον χώρο γύρο από το πλυντήριο καθαρό και χωρίς εμπόδια. Αν πέσει στο πάτωμα νερό ή απορρυπαντικό, θα γίνει ολισθηρό και επικίνδυνο. Πρέπει να σφουγγαριστεί αμέσως. Επίσης, αν ένα καλώδιο σέρνεται στο πάτωμα, υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτεί στα πόδια σου και να πέσεις!
   
 • Να κρατάς τα απορρυπαντικά μακριά από τα παιδιά σου. Πολλά απορρυπαντικά περιέχουν χημικά που μπορεί να είναι επικίνδυνα σε περίπτωση κατάποσης ή επαφής με το δέρμα. Κράτησε τα παιδιά μακριά από κινδύνους. 
   
 • Να κρατάς την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή όταν δεν βρίσκεται σε χρήση η συσκευή και να ελέγχεις ότι είναι άδειο το πλυντήριο πριν βάλεις ρούχα. Το πλυντήριο πολλές φορές συναρπάζει τα παιδιά και τα κατοικίδια και μπορεί να τραυματιστούν αν μπουν μέσα. Αν το πλυντήριό σου βρίσκεται σε χώρο που κλείνει με πόρτα, να την κρατάς κλειστή όταν το πλυντήριο δεν βρίσκεται σε χρήση. 
   
 • Μην αφήνεις τα παιδιά να κάθονται πάνω στο πλυντήριο. Μπορεί να πέσουν και να χτυπήσουν.
   
 • Να αδειάζεις τις τσέπες των ρούχων πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Αντικείμενα όπως τα κέρματα, οι καρφίτσες και τα κοκαλάκια για τα μαλλιά μπορεί να κάνουν ζημιά στο πλυντήριό σου. 
   
 • Να ανοίγεις την πόρτα του πλυντηρίου μόνον όταν μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια. Τα περισσότερα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης έχουν έναν διακόπτη στην πόρτα για να μην μπορείς να την ανοίξεις όταν είναι γεμάτα νερό. Όμως, πολλά πλυντήρια άνω φόρτωσης ή ημιαυτόματα ανοίγουν και την ώρα που λειτουργούν. Αν χρησιμοποιείς τέτοιο πλυντήριο, μην επιχειρήσεις ποτέ να βάλεις το χέρι σου μέσα στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της ανάδευσης ή της περιστροφής, γιατί υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Πολλά μοντέλα διαθέτουν πλέον μηχανισμό ασφαλείας, ειδικά σχεδιασμένο για να μην μπορεί ένα παιδί να τα ανοίξει εύκολα. 
   
πίσω