Πότε να αντικαταστήσεις το πλυντήριό σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χαλάνε τα πλυντήρια αλλά αν δεν μπορείς να εντοπίσεις κάποιο εμφανές πρόβλημα που μπορεί να επιδιορθώσεις μόνος σου, θα χρειαστεί να φωνάξεις κάποιον επαγγελματία για να σε βοηθήσει. 

Θα πρέπει:
 

 • Να ελέγξεις αν το πλυντήριό σου καλύπτεται από εγγύηση. Αν καλύπτεται, δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις για ανταλλακτικά ή για την επίσκεψη του τεχνικού που θα έρθει να το επισκευάσει.
   
 • Δες στον ιστότοπο του κατασκευαστή αν αναφέρονται τυχόν γνωστά ελαττώματα. Ακόμη κι αν η συσκευή σου δεν καλύπτεται από εγγύηση, οι κατασκευαστές ανακαλούν ή επισκευάζουν δωρεάν προϊόντα που είναι γνωστό ότι είναι ελαττωματικά.
   
 • Να ζυγίζεις πάντα το κόστος της επίσκεψης ενός τεχνικού και της πιθανής επισκευής έναντι του κόστους μιας καινούριας συσκευής. Ορισμένες σοβαρές επισκευές, όπως η αντικατάσταση εξαρτημάτων του μοτέρ, μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβές. Αν η συσκευή σου είναι παλιά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσει και άλλα προβλήματα μέσα στα επόμενα χρόνια. Αξίζει να δεις αν σε συμφέρει να αγοράσεις μια καινούρια συσκευή από το να επισκευάσεις κάτι που πλησιάζει στο τέλος του χρόνου ζωής του. 
   
 • Έχε κατά νου ότι οι πιο σύγχρονες συσκευές είναι γενικά πιο οικονομικές στην κατανάλωση ρεύματος και νερού. Η αντικατάσταση μιας συσκευής μπορεί κάποιες φορές να σε συμφέρει μακροπρόθεσμα αν συνυπολογίσεις το κόστος του νερού και του ρεύματος. Σήμερα, οι κατασκευαστές δίνουν σημασία στην παραγωγή μοντέλων που είναι καλύτερα για το περιβάλλον. 
   
πίσω