Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΟΥ/
  3. ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ/
  4. Πώς καθαρίζουμε ένα πλυντήριο που μυρίζει
εικόνα επικεφαλίδας

Πώς καθαρίζουμε ένα πλυντήριο που μυρίζει

Blue painted background
Τα πλυντήρια ρούχων δουλεύουν σκληρά, με όλες αυτές τις πλύσεις από λεκιασμένα και βρόμικα ρούχα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που κάποιες φορές παρουσιάζεται στο πλυντήριο μια δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία μεταφέρεται και στα καθαρά ρούχα. Μη φοβάσαι, όμως…

Πώς καθαρίζουμε ένα πλυντήριο που μυρίζει

Τα πλυντήρια ρούχων δουλεύουν σκληρά, με όλες αυτές τις πλύσεις από λεκιασμένα και βρόμικα ρούχα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που κάποιες φορές παρουσιάζεται στο πλυντήριο μια δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία μεταφέρεται και στα καθαρά ρούχα. Μη φοβάσε, όμως… με αυτές τις εύκολες στην εφαρμογή οδηγίες θα καθαρίσεις εντελώς το πλυντήριό σου, κάνοντάς το να ευωδιάζει από καθαριότητα. 

  • Καθαρίσε το φίλτρο 

Αν το πλυντήριό σου μυρίζει μούχλα, μπορεί να μη στραγγίζει καλά. Αφαίρεσε το φίλτρο και καθάρισέ το με απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Τα φίλτρα διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για συγκεκριμένες οδηγίες. Το καθάρισμα του φίλτρου, ειδικά αν το πλυντήριό σου μυρίζει μούχλα, μπορεί να είναι φασαρία – οπότε μπορεί να θέλεις να φορέσεις γάντια ή ποδιά και να βάλεις από κάτω μία λεκάνη για να προστατεύσεις το πάτωμα. Καθαρίζοντας το φίλτρο, θα απομακρύνεις τυχόν συσσωρευμένα χνούδια και ίνες που ενδέχεται να παγιδεύουν απορρυπαντικό και σωματίδια βρομιάς, κάνοντας το πλυντήριό σου να μυρίζει άσχημα.

  • Καθάρισε τη θήκη του απορρυπαντικού.

Με ζεστό νερό και ένα υγρό πανί, απομάκρυνε τυχόν κολλώδη υπολείμματα από τη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια παλιά οδοντόβουρτσα για τα σημεία που είναι δύσκολο να φτάσεις. Και σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα ήταν να φοράς γάντια και παλιά ρούχα αν φοβάσαι μη λερωθείς.

  • Καθάρισε το λάστιχο και το εσωτερικό του πλυντηρίου σου 

Αν το πλυντήριό σου μυρίζει, είναι πιθανό να έχουν συσσωρευθεί βρομιά, μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού στο λάστιχο και στο εσωτερικό του κάδου. Καθάρισε τις περιοχές αυτές με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο λάστιχο και τη γύρω περιοχή. Αφού απλώσεις το διάλυμα, περίμενε δέκα λεπτά και μετά σκούπισε με καθαρό, στεγνό πανί. Είναι σημαντικό μετά να κάνεις μία πλύση, χωρίς ρούχα, για να ξεπλυθεί ο κάδος από το απορρυπαντικό πριν τον χρησιμοποιήσεις για να πλύνεις ρούχα.

  • Κάντε μια πλύση, χωρίς ρούχα, στην υψηλότερη θερμοκρασία

 Βάλε το πλυντήριό σου να κάνει μια πλύση άδειο, με καυτό νερό, με κρυσταλλική σόδα πλυντηρίου ή καθαρό ξίδι, για να απομακρυνθεί εντελώς η μούχλα και τα κατάλοιπα βρομιάς. Και σε αυτήν την περίπτωση, αν βάλεις το πλυντήριό σου να κάνει ένα γρήγορο ξέβγαλμα μετά – επίσης σε υψηλή θερμοκρασία – θα διασφαλίσεις ότι δεν θα έχουν μείνει υπολείμματα απορρυπαντικού ή ξιδιού στην επόμενη πλύση σου. Αν το κάνεις αυτό τακτικά, το πλυντήριό σου θα διατηρείται σε άριστη κατάσταση και χωρίς μυρωδιές.