Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ εικόνα επικεφαλίδας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Προσφέρουμε πρόσβαση σε καθαρά ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη

Προσφέρουμε πρόσβαση σε καθαρά ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Skip εγκαινίασε το 2ο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Δήμου της πόλης. Μία δομή αντίστοιχη με της Αθήνας, για να προσφέρει ακόμα περισσότερες δωρεάν «πλύσεις αγάπης». Το νέο Κοινωνικό Πλυντήριο Skip της Θεσσαλονίκης στεγάζεται στην οδό Ειρήνης 2-4, στην περιοχή του Βαρδάρη και αποδέκτες των υπηρεσιών θα είναι άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες αλλά και φοιτητές.

Για όλους εμάς στο SKIP, η πρόσβαση σε καθαρά, φρεσκοπλυμένα ρούχα αποτελεί δικαίωμα για όλους μας, χωρίς διαχωρισμούς. Γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το 2016, το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP στην Αθήνα.

H εκτεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα δυσκόλεψε τη ζωή χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες δεν είχαν πια τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες, λόγω του κόστους ηλεκτρισμού και νερού, χάνοντας έτσι την πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό. Το SKIP, με στόχο να βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, δημιούργησε το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP. Ένα πρόγραμμα δωρεάν πλύσεων για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας.

Επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος σήμερα ενισχύει 25.000 κατοίκους της Αθήνας, προσφέροντας σε οικογένειες με μειωμένους πόρους τη δυνατότητα να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους δωρεάν.

Μέσα στα χρόνια τις λειτουργίας του, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό αλληλεγγύης, που προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του, στηρίζοντας την πρόσβαση ευπαθών ομάδων στο καθαρό ρούχο.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP δίνει το «παρών» εκεί όπου υπάρχει ανάγκη

Η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP προσέφερε στήριξη στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα των πληγέντων, κάτι που για πολλά νοικοκυριά ήταν αδύνατο, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί. Επίσης, τον Ιούλιο του 2018, μετά από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής, βρέθηκε στην περιοχή ώστε να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους είχαν ανάγκη να παραλάβουν τα ρούχα τους καθαρά και στεγνά. Αντίστοιχες υπηρεσίες προσέφερε και στους κατοίκους της Κινέτας Αττικής, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019. Αντίστοιχες υπηρεσίες προσέφερε στους κατοίκους της Κινέτας Αττικής (Νοέμβριος 2019), στους κατοίκους της Εύβοιας (Σεπτέμβριος 2020) και στους κατοίκους της Καρδίτσας (Οκτώβριος 2020) μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές τους.

«Πλύσεις αγάπης» για τα παιδιά

Από το 2017, μέσα από ενέργειες στα σημεία πώλησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έχει προσφέρει δωρεάν απορρυπαντικά για ένα χρόνο στα «Παιδικά Χωριά SOS» σε όλη την Ελλάδα, στα σωματεία «Ένα παιδί – ‘Ενας κόσμος» και «Οι Φίλιοι του Παιδιού», καθώς και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Ασπίδα προστασίας για ευπαθείς ομάδες

Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε και στη χώρα μας νέες, επιτακτικές ανάγκες, ειδικά για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι άστεγοι και οι συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας. Γι’ αυτό, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία νέων δομών αστέγων, δωρίζοντας στεγνωτήρια για να διευκολύνει τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων και προσέφερε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κατοικούν στο Γηροκομείο Αθηνών. Παράλληλα, παρέχει δωρεάν απορρυπαντικά ρούχων στο Γενικό Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο Καστοριάς ώστε να καλύψει τις ανάγκες των επερχόμενων μηνών.

Μέχρι σήμερα, το Κοινωνικό πλυντήριο Skip μετρά 4 χρόνια προσφοράς, 1500 τόνους καθαρά ρούχα και συνεχίζουμε...!