Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά διαφορετικά είδη πλυντηρίων

Παρ’ όλο που τα πλυντήρια έχουν γίνει σημαντικό κομμάτι των καθημερινών οικιακών εργασιών μας, δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν πώς λειτουργεί ένα πλυντήριο.

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά διαφορετικά είδη πλυντηρίων

Παρ’ όλο που τα πλυντήρια έχουν γίνει σημαντικό κομμάτι των καθημερινών οικιακών εργασιών μας, δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν πώς λειτουργεί ένα πλυντήριο. 

Πώς λειτουργεί ένα αυτόματο πλυντήριο

Όπως λέει και το όνομά του, όλα τα κομμάτια και τα εξαρτήματα ενός αυτόματου πλυντηρίου, όπως ο κάδος, η αντλία, η αντίσταση, λειτουργούν με ρεύμα.  Επιπλέον, όλα τα στάδια, από το πλύσιμο μέχρι το στέγνωμα, είναι προγραμματισμένα να προσαρμόζονται στον τύπο των ρούχων που προγραμματίζεις να πλύνεις. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα θα είναι, φυσικά, διαφορετικό από εκείνο για τα βαμβακερά.  

Ένας τύπος αυτόματου πλυντηρίου που εξακολουθεί να είναι σχετικά νέος για τα νοικοκυριά είναι το πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης.  Ο τρόπος λειτουργίας ενός πλυντηρίου εμπρόσθιας φόρτωσης είναι σχετικά απλός. 

  • Πρώτα πρέπει να ξεχωρίσεις τα ρούχα που θα πλύνεις ανάλογα με τις οδηγίες στην ετικέτα πλύσης τους. 

  • Στη συνέχεια βάζεις απορρυπαντικό Skip στην μορφή της επιλογής σου στη θήκη του απορρυπαντικού. Πρόσθεσε την κατάλληλη ποσότητα μαλακτικού. 

  • Μετά επίλεξε το σωστό πρόγραμμα ανάλογα με τον τύπο των ρούχων που θα πλύνεις. Η ποσότητα του νερού, η θερμοκρασία του, ο κύκλος πλύσης και η αποστράγγιση του νερού, όλα τα στάδια, θα γίνουν αυτόματα από το πλυντήριο.

Τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης διαθέτουν επίσης επιπλέον προγράμματα, όπως πρόγραμμα για λιγότερα ρούχα ή πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού που μπορεί να μειώσουν την κατανάλωση νερού.  

Πώς λειτουργεί ένα πλυντήριο με έναν κάδο

Ένα πλυντήριο άνω φόρτωσης είναι ένας τύπος πλυντηρίου με έναν κάδο που είναι ημιαυτόματο. Για τον λόγο αυτό, όταν τελειώσει ο κύκλος της πλύσης, πρέπει να βγάλεις τα βρεγμένα ρούχα με τα χέρια για να τα βάλεις στο στεγνωτήριο ή να τα απλώσεις κατευθείαν να στεγνώσουν. Επιπλέον, η διαδικασία του γεμίσματος και του αδειάσματος του νερού πρέπει να γίνεται επίσης χειρωνακτικά.

Ακολουθούν οι βασικοί τρόποι χρήσης ενός πλυντηρίου με έναν κάδο. 

  • Πρώτα από όλα, βάλε τα άπλυτα που έχεις ξεχωρίσει από πριν μέσα στον κάδο του πλυντηρίου.

  • Μετά πρόσθεσε απορρυπαντικό Skip στην μορφή της επιλογής σου μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. 

  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε νερό μέσα στον κάδο του πλυντηρίου χειρωνακτικά.

  • Επίλεξε τον τύπο του κύκλου πλύσης και τη διάρκεια. 

  • Όταν τελειώσει η πλύση, στράγγισε το νερό με τα χέρια και επανάλαβε για το ξέβγαλμα.

  • Όταν τελειώσει το ξέβγαλμα, στύψε τα ρούχα και βάλε τα στο στεγνωτήριο ή άπλωσέ τα κατευθείαν.

Πώς λειτουργεί ένα πλυντήριο με δύο κάδους

Ένα πλυντήριο με δύο κάδους διαθέτει έναν κάδο για τον κύκλο πλύσης και έναν για το στύψιμο των ρούχων. Ένα πλυντήριο με δύο κάδους είναι επίσης ένα είδος ημιαυτόματου πλυντηρίου. Επομένως, και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μεταφέρεις τα ρούχα με τα χέρια από τον έναν κάδο στον άλλο. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με τον τρόπο λειτουργίας του πλυντηρίου με έναν κάδο, ωστόσο με τη συγκεκριμένη συσκευή δεν χρειάζεται να στύψεις τα ρούχα με τα χέρια αλλά να χρησιμοποιήσεις τον κάδο στυψίματος. Ο κάδος στυψίματος θα απομακρύνει το νερό από τα ρούχα. Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καθορίσεις πόση ώρα θέλεις να στύψεις τα ρούχα.