Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΛΕΚΕPEDIA/
  3. ΦΑΓΗΤΟ/
  4. ΛΑΔΙ
ΛΑΔΙ εικόνα επικεφαλίδας

ΛΑΔΙ

Blue painted background
Λεκέδες από λάδι είναι εύκολο να γίνουν και (ευτυχώς) το ίδιο εύκολο να βγουν. Αυτός ο οδηγός περιγράφει βήμα-βήμα πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από λάδι από καθημερινά ρούχα

Γενικές συμβουλές

  • Ενέργησε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να ασχολείσαι με τον λεκέ, τόσο πιο εύκολα θα βγει.

  • Πρώτα διάβασε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου. Πριν κάνεις οτιδήποτε, να βλέπεις πάντα τι συμβουλεύει ο κατασκευαστής του ρούχου.

  • Μη βάζεις ποτέ ρούχα με λεκέδες από λάδι στο στεγνωτήριο, πριν τους αφαιρέσεις.

  • Πρώτα ταμπόναρε απαλά τον λεκέ για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Για τα καθημερινά, μη ευαίσθητα υφάσματα, υπάρχουν διάφορες εύκολες λύσεις στο εμπόριο ή με υλικά που έχουμε στο σπίτι που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση των λεκέδων από λάδι.

Βήμα 1: Κάνε πρώτα μια προεργασία πάνω στον λεκέ με Skip Πανίσχυρο Μικρό, άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και τρίψε τον λεκέ κάτω από τρεχούμενο καυτό νερό, πριν πλύνεις το ρούχο στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του ρούχου.

βήμα πρώτο

Βήμα 2: Στη συνέχεια, ξέπλυνε το απορρυπαντικό με ξίδι ή ζεστό νερό. Αν ο λεκές επιμένει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις το σαπούνισμα και το ξέβγαλμα του λεκέ.

βήμα δυο

Βήμα 3: Όταν ο λεκές δεν φαίνεται πια, βάλε το ρούχο στο πλυντήριο, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του ρούχου.

βήμα τρίτο