Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΤΣΙΚΛΑ εικόνα επικεφαλίδας

ΤΣΙΚΛΑ

Το θέαμα μιας τσίχλας στα ρούχα σας προκαλεί αμέσως πανικό, αλλά δεν χρειάζεται να σημαίνει και το τέλος των ρούχων σας. Είτε καθίσατε σε μια δυσάρεστη έκπληξη που σας περίμενε είτε το παιδί σας γύρισε από το σχολείο με μια τσίχλα κολλημένη στα ρούχα του, υπάρχουν τρόποι να αφαιρέσετε την τσίχλα.
  • Μέθοδος της κατάψυξης. Πάρε το ρούχο και βάλε το σε μια σακούλα κατάψυξης για δύο ώρες τουλάχιστον, φροντίζοντας έτσι ώστε η τσίκλα να μην κολλήσει στη σακούλα. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα υφάσματα.

  • Χυμός λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού κάνει θαύματα όταν προσπαθείς να αφαιρέσεις τσίκλα από ρούχα, κοστίζει ελάχιστα και δεν κάνει ζημιά στο ύφασμα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μουλιάσεις το ρούχο σε χυμό λεμονιού και να ξύσεις την τσίκλα με ένα μη αιχμηρό αντικείμενο. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να πλύνεις το ρούχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού.

  • Λακ για τα μαλλιά. Η αφαίρεση τσίκλα από τα ρούχα είναι μια απλή διαδικασία με αυτήν τη φθηνή μέθοδο. Ψέκασε λίγη λακ για τα μαλλιά κατευθείαν πάνω στην τσίκλα και αυτή θα σκληρύνει. Μετά, ξύσε την τσίκλα μέχρι να βγει.

  • Ξίδι. Μούλιασε το ρούχο σε ζεστό ξίδι και μετά βούρτσισε ή ξύσε απαλά την τσίκλα μέχρι να βγει, χρησιμοποιώντας ένα μη αιχμηρό εργαλείο για να μην κάνεις ζημιά στο ύφασμα.

  • Μαγιονέζα. Άπλωσε μαγιονέζα πάνω στην τσίκλα και δούλεψέ την αργά. Μετά από αυτό, η τσίκλα λογικά θα ξεφλουδίζεται εύκολα.

Καλό θα ήταν να πλύνεις τα ρούχα σου με ένα απορρυπαντικό σαν το Skip αφού εφαρμόσεις κάποια από αυτές τις τεχνικές. Θα μείνεις με φρεσκοπλυμένα ρούχα και ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου σε χρόνο μηδέν!