Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΛΕΚΕPEDIA/
  3. ΦΥΣΗ/
  4. ΚΑΠΝΑ
ΚΑΠΝΑ εικόνα επικεφαλίδας

ΚΑΠΝΑ

Blue painted background
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι σχετικά με την αφαίρεση των λεκέδων αιθάλης είναι ότι μέχρι να απομακρύνεις όσο περισσότερο γίνεται τον επιφανειακό λεκέ από το ύφασμα, δεν πρέπει να τον βρέξεις καθώς αυτό θα δημιουργήσει λάσπη που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

Βήμα 1: Απομάκρυνε την πλεονάζουσα αιθάλη από το ύφασμα, προσέχοντας να μην εξαπλώσεις τον λεκέ περαιτέρω ή ωθήσεις την αιθάλη μέσα στις ίνες του υφάσματος.

βήμα πρώτο

Βήμα 2: Μούσκεψε το ύφασμα από την ανάποδη κάτω από κρύο νερό για να καθαρίσεις την αιθάλη όσο το δυνατόν περισσότερο.

βήμα δυο

Βήμα 3: Προεργάσου τον λεκέ με απορρυπαντικό Skip πανίσχυρο μικρό, χρησιμοποιώντας την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων.

βήμα τρίτο

Βήμα 4: Συνέχισε σε κανονική πλύση, με το ίδιο απορρυπαντικό στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμά σου. Βεβαιώσου ότι ο λεκές έχει φύγει μετά το πλύσιμο, αλλά προτού να τοποθετήσεις στο στεγνωτήριο αλλιώς ο λεκές θα σταθεροποιηθεί.

βήμα τέταρτο

Βήμα 5: Αν ο λεκές αιθάλης παραμένει μετά τα βήματα 3-4, τρίψε τον λεκέ με σφουγγάρι εμποτισμένο με οινόπνευμα για να αφαιρέσεις το λεκέ και στη συνέχεια πλύνε πάλι.

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.