Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΜΟΥΧΛΑ εικόνα επικεφαλίδας

ΜΟΥΧΛΑ

Στα ρούχα αναπτύσσεται συχνά μούχλα και τα βαμβακερά και οργανικά υφάσματα ιδίως αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή της. Ευτυχώς, ακόμη και η πιο απεχθής μούχλα μπορεί να αφαιρεθεί από τα ρούχα σου αν ακολουθήσεις μία από τις παρακάτω δύο μεθόδους.

Αποσταγμένο άσπρο ξίδι

Αν ακολουθήσει πλύση με ένα ποιοτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου - όπως το Skip Πανίσχυρο Μικρό-, το ξίδι είναι ένα εξαιρετικό ήπιο συστατικό που εξολοθρεύει τη μούχλα και αφαιρεί τη μυρωδιά της από τα ρούχα σου.

Βήμα 1: Ρίξε ένα κυπελάκι άσπρο ξίδι σε μία λεκάνη με νερό και μούλιασε τα ρούχα για τουλάχιστον μία ώρα.

Βήμα 2: Πλύνε τα ρούχα στο πλυντήριο, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Βήμα 3: Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις 250 ml ξίδι κατευθείαν στο πλυντήριο και να πλύνεις ως συνήθως. Είναι σημαντικό, όμως, να μην αναμιγνύεις το ξίδι με κανένα προϊόν που περιέχει λευκαντικό, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει τοξικά αέρια.

Xλωρίνη Klinex Advance

Εναλλακτικά, αν τα ρούχα σου δεν ξεθωριάζουν, μπορείς να μουλιάσεις τα μουχλιασμένα ρούχα για μερικές ώρες σε διάλυμα χλωρίνης Klinex Advance που θα ετοιμάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Εναλλακτικά, ακολούθησε τις οδηγίες για να προσθέσεις την χλωρίνη στο πλυντήριό σου και να πλύνεις τα ρούχα ως συνήθως. Όταν χρησιμοποιείς λευκαντικό, να φοράς λαστιχένια γάντια και να δουλεύεις σε καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από παιδιά, καθώς οι αναθυμιάσεις μπορεί να είναι αρκετά έντονες.