Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΜΕΛΑΝΙ εικόνα επικεφαλίδας

ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΜΕΛΑΝΙ

Αναρωτιέσαι πώς αφαιρούμε το μελάνι από τα ρούχα αν δεν είναι υδατοδιαλυτό; Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Τα ανεξίτηλα μαρκαδοράκια και άλλα παρόμοια στυλό περιέχουν μελάνια με βάση το λάδι, που σημαίνει ότι το νερό και το απορρυπαντικό δεν μπορούν να κάνουν πολλά για την αφαίρεσή τους. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καθαριστικό για μελάνι που μπορεί να διασπάσει τα έλαια στους λεκέδες από μελάνι, κάνοντας ευκολότερη την αφαίρεσή τους.

Βήμα 1: Και πάλι, άρχισε ταμπονάροντας τον λεκέ και απομακρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις πανί από μικροΐνες, αντί για χαρτί, καθώς κομματάκια από το χαρτί θα μπορούσαν να παγιδευτούν στο ύφασμα του ρούχου.

Βήμα 2: Άπλωσε καθαρό οινόπνευμα ή λακ για τα μαλλιά κατευθείαν πάνω στον λεκέ. Το οινόπνευμα που περιέχουν αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικό καθαριστικό για το μελάνι, επειδή διασπά πολύ αποτελεσματικά τα έλαια των ανεξίτηλων μαρκαδόρων. Ορισμένοι βρίσκουν επίσης ότι καλή εναλλακτική είναι και το αντιβακτηριδιακό σαπούνι χεριών. Όταν χρησιμοποιείς αυτές τις ουσίες, να φοράς πάντα προστατευτικά ρούχα και να βρίσκεσαι σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Βήμα 3: Όσο το οινόπνευμα, η λακ ή το σαπούνι χεριών είναι ακόμη υγρό, βάλε το ρούχο σου στο πλυντήριο και πλύνε το στη συνήθη θερμοκρασία με το υγρό απορρυπαντικό Skip. Και πάλι, πλύνε το ρούχο χωριστά από άλλα ρούχα αν είναι δυνατό, για να αποφύγεις τη μεταφορά χρώματος από το ένα ρούχο στο άλλο.

Βήμα 4: Σιγουρέψου ότι ο λεκές έχει φύγει πριν στεγνώσεις το ρούχο. Για καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα.