Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ ΜΕΛΑΝΙ εικόνα επικεφαλίδας

ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ ΜΕΛΑΝΙ

Πολλά στυλό καθημερινής χρήσης έχουν μελάνια με βάση το νερό και είναι απίστευτα εύκολο να βγουν από τα ρούχα.

Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεσαι καν κάποιο ειδικό καθαριστικό για μελάνι, αφού το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων και το ζεστό νερό θα καθαρίσουν λογικά αμέσως τους λεκέδες από το μελάνι. Για πιο επίμονους λεκέδες, ίσως να πρέπει να σκεφτείς να κάνεις μια προεργασία, πριν βάλεις τα λερωμένα ρούχα στο πλυντήριο.

Βήμα 1: Για να αφαιρέσεις λεκέδες από μελάνι που έχουν διαποτίσει ένα ρούχο, χρησιμοποίησε ένα πανί από μικροΐνες  για να ταμπονάρεις τον λεκέ. Μην επιχειρήσεις να τον σκουπίσεις ή να τον τρίψεις: απλά ταμπόναρε μέχρι να στεγνώσει το μελάνι και να σταματήσει να βγαίνει στο πανί.

Βήμα 2: Αν ο λεκές είναι πολύ μεγάλος, χρησιμοποίησε κάποιο καθαριστικό λεκέδων με βάση το νερό για να διασπάσεις το μελάνι. Άφησε για 10 λεπτά ή ακολούθησε τις οδηγίες του προϊόντος.

Βήμα 3: Πάρε ξανά το πανί για να ταμπονάρεις τον λεκέ σου. Λογικά θα διαπιστώσεις ότι, μετά την προεργασία που έκανες, τώρα μπορείς να αφαιρέσεις ακόμα μεγαλύτερο μέρος από τον λεκέ.

Βήμα 4: Βάλε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνε κανονικά με υγρό απορρυπαντικό Skip. Αντίθετα με την κοινή άποψη, δεν χρειάζεται να βράσεις τα ρούχα σου, απλά χρησιμοποίησε τη θερμοκρασία που επιλέγεις συνήθως για το συγκεκριμένο ρούχο.

Βήμα 5: Σιγουρέψου ότι οι λεκέδες από μελάνι έφυγαν πριν από το στέγνωμα. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη του λεκέ, ταμπόναρε, κάνε προεργασία και πλύνε ακόμη μία φορά.

Να θυμάσαι: οι λεκέδες με βάση το νερό βγαίνουν με νερό.