Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ εικόνα επικεφαλίδας

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ο λεκές από προϊόντα μακιγιάζ αποτελεί ένα αρκετά συχνό πρόβλημα για τις γυναίκες, που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

Βήμα 1: Αφαίρεσε τυχόν επιφανειακό μακιγιάζ με το πλαστικό κουτάλι. Να είσαι προσεκτική να μην τρίβεις τον λεκέ στο ύφασμα περαιτέρω. Αν ο λεκές είναι φρέσκος, στέγνωσε με μια πετσέτα ή με χαρτί.

Βήμα 2: Χύσε μερικές σταγόνες του διαλύματος καθαρισμού που αναφέρεται για τον τύπο του μακιγιάζ απευθείας πάνω στο σημείο. Αν χρησιμοποιείς υγρό πιάτων ή απορρυπαντικό, μπορείς να προσθέσεις και μερικές σταγόνες νερό.

Βήμα 3: Τρίψε απαλά τον λεκέ χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη σου.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τον λεκέ με κυκλικές κινήσεις, αλλά να είσαι προσεκτική να μην καταστρέψεις τις ίνες των ρούχων σου.

Βήμα 5: Συνέχισε με κανονική πλύση, χρησιμοποιώντας υγρό απορρυπαντικό Skip για καλύτερα αποτελέσματα.

Μετά την πλύση μην τοποθετείς τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Άφησε το ρούχο να στεγνώσει με φυσικό τρόπο σε ένα άπλωμα, καθώς αν ο λεκές έχει παραμείνει, η θερμότητα μπορεί να τον σταθεροποιήσει καθιστώντας δυσκολότερη την απομάκρυνσή του από τα ρούχα σου σε μια δεύτερη προσπάθεια.

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.