ΑΙΜΑ

Οι λεκέδες από αίμα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, και το τέλος του αγαπημένου σου ρούχου ή κλινοσκεπάσματος αφού, με τη σωστή προεργασία και τεχνική, η αφαίρεση των λεκέδων από αίμα μπορεί να είναι μια σχετικά απλή και εύκολη διαδικασία.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι συμβουλές αυτές είναι για την αφαίρεση λεκέδων από αίμα σε κοινά υφάσματα, όπως τα βαμβακερά και τα πολυεστερικά. Για άλλα, πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μετάξι, παρακαλούμε συμβουλέψου την ετικέτα φροντίδας του ρούχου, αφού μπορεί να απαιτείται επαγγελματικό καθάρισμα. Επίσης, να δοκιμάζεις πάντα τη στρατηγική σου για την αφαίρεση του λεκέ πρώτα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να ασχολείσαι με τον λεκέ από αίμα, τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα.

 

Βήμα 1: Βρέξε καλά με κρύο νερό τον λεκέ από αίμα για να είσαι σίγουρος(-η) ότι δεν θα στεγνώσει, γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει πιο δύσκολη την αφαίρεσή του. Για τους μεγαλύτερους σε έκταση λεκέδες, θα πρέπει να βάλεις το ρούχο μέσα σε μια λεκάνη ή στον νιπτήρα, ενώ για τους μικρότερους μπορείς απλά να ρίξεις νερό κατευθείαν πάνω στον λεκέ, π.χ. κρατώντας τον λεκέ κάτω από τη βρύση. Πρόσεξε να μη χρησιμοποιήσεις καυτό ή ζεστό νερό, γιατί ο λεκές θα γίνει χειρότερος.


Βήμα 2: Βάλε υγρό απορρυπαντικό Skip στον λεκέ. Δούλεψε απαλά το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το με κρύο νερό και ξαναβάλε περισσότερο απορρυπαντικό αν χρειάζεται και επανάλαβε τη διαδικασία. Λογικά θα δεις αμέσως διαφορά, ειδικά αν ο λεκές είναι φρέσκος.
 

Βήμα 3: Μόλις ξεθωριάσει ο λεκές, το ρούχο μπορεί να πλυθεί κανονικά. Χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό Skip και φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες της ετικέτας πριν την πλύση.


Βήμα 4: Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς θερμότητα στους λεκέδες από αίμα – απαγορεύονται το ζεστό νερό, το στεγνωτήριο ή το σίδερο. Επειδή οι λεκέδες από αίμα έχουν ως βάση την πρωτεΐνη, η θερμότητα θα σταθεροποιήσει τον λεκέ, κάνοντας αδύνατη την αφαίρεσή του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Skip Care Serum
Skip Care Serum
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Skip Ultimate 3X Triple Power
Skip Ultimate 3X Triple Power
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Skip Active Clean
Skip Active Clean
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Skip Spring Fresh
Skip Spring Fresh
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Skip με άρωμα Cajoline Λίλιουμ & Φρούτα του Δάσους
Skip με άρωμα Cajoline Λίλιουμ & Φρούτα του Δάσους
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Skip Talc Soft
Skip Talc Soft
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Cajoline Μαλακτικό
Cajoline Μαλακτικό
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ