Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ εικόνα επικεφαλίδας

ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Η αφαίρεση λεκέδων από χυμό φρούτων δεν χρειάζεται να σε προβήματίζει. Απλά πρέπει να δράσεις γρήγορα. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείς να τον αφαιρέσεις αποτελεσματικά.

Βήμα 1: Ξύσε τυχόν εναπομείναντα κομμάτια του φρούτου από το ρούχο σου με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι.

Βήμα 2: Ρίξε μπόλικο κρύο νερό πάνω στο λεκέ, επιτρέποντας στο νερό να περάσει πλήρως μέσα από το ύφασμα. Αν ο λεκές είναι ακόμα φρέσκος, μπορεί να δεις τον λεκέ να διαλύεται ελαφρά - ένα καλό σημάδι!

Βήμα 3: Συνέχισε να ρίχνεις νερό στο ύφασμα, ενώ τρίβεις το ύφασμα με ένα σφουγγάρι. Να είσαι προσεκτικός ώστε να μην τρίβεις το ύφασμα πολύ δυνατά.

Βήμα 4: Εφάρμοσε στον λεκέ μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού Skip Πανίσχυρο μικρό, χρησιμοποιώντας την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων.

Βήμα 5: Τέλος πλύνε κανονικά με το ίδιο απορρυπαντικό Skip Πανίσχυρο μικρό για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν το ρούχο είναι λευκό, σκέψου να χρησιμοποιήσεις μια μικρή ποσότητα χλωρίνης Klinex Advance στο πλύσιμο - εναλλακτικές φυσικές λύσεις είναι ο χυμός λεμονιού ή λευκό ξύδι.

Αν ο λεκές είναι ακόμα εκεί μετά το πλύσιμο, άφησε το ύφασμα να μουλιάσει όλη τη νύχτα σε διάλυμα με απορρυπαντικό και νερό. Απόφυγε να στεγνώσεις το ρούχο πριν ο λεκές αρχίσει να απομακρύνεται καθώς αυτό θα μπορούσε να σταθεροποιήσει  τον λεκέ. Το πρωί, πλύνε το ρούχο για μια δεύτερη φορά και ο λεκές θα πρέπει να εξαφανιστεί.

Προσοχή: Πριν καθαρίσεις τον λεκέ, έλεγξε την ετικέτα του ρούχου για τυχόν οδηγίες πλυσίματος και δοκίμασε πάντα σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος.