Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Οδηγός στεγνώματος ανά ύφασμα

Το φως του ήλιου κάνει τα χρώματα να ξεθωριάζουν, oρισμένα ρούχα δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο και χρειάζονται απλώστρα ή επίπεδο στέγνωμα, τα μάλλινα χάνουν το σχήμα τους όταν κρεμιούνται. Αναζήτησε λύσεις για το στέγνωμα στον παρακάτω οδηγό.

Οδηγός στεγνώματος ανά ύφασμα

  • Ακρυλικά πλεχτά:Στέγνωσέ τα επίπεδα, μακριά από άμεση θερμότητα, εκτός αν η ετικέτα τους δίνει άλλες οδηγίες.

  • Βαμβακερά και λινά: Μπορείς να τα στεγνώσεις σε καυτή ρύθμιση στο στεγνωτήριο ή σε απλώστρα.

  • Ευαίσθητα: Συμβουλέψου τις ετικέτες των ρούχων για να δεις αν μπορείς να τα εμπιστευτείς στο στεγνωτήριο ή θα πρέπει να κρεμαστούν σε σχοινί ή επίπεδα.

  • Μάλλινα: Τα μάλλινα χάνουν το σχήμα τους όταν κρεμιούνται, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα απλώνεις κάπου επίπεδα, είτε σε ειδική απλώστρα ή σε τραπέζι στο οποίο θα έχεις απλώσει μια πετσέτα. Στέγνωσέ τα μακριά από άμεσες πηγές θερμότητας ή δυνατό φως του ήλιου, γιατί μπορεί να κιτρινίσουν.

Στέγνωμα σε σχοινί /απλώστρα έξω

Το φως του ήλιου κάνει τα χρώματα να ξεθωριάζουν, γι’ αυτό τα ρούχα με φωτεινό, έντονο και βαθύ χρώμα πρέπει να στεγνώνουν στη σκιά ή, αν είναι δυνατόν, γυρισμένα ανάποδα.

Στεγνωτήριο

Συμβουλέψου την ετικέτα για ιδιαίτερες οδηγίες. Ορισμένα ρούχα δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο και χρειάζονται απλώστρα ή επίπεδο στέγνωμα.Αφαίρεσε τακτικά τα χνούδια που μαζεύονται στον ειδικό δίσκο στο στεγνωτήριο. Όταν επιλέγεις το χρόνο στεγνώματος, να θυμάσαι ότι ίσως χρειάζεται τα ρούχα σου να είναι ελαφρώς νωπά, αν θέλεις να τα σιδερώσετε.