Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Πώς να γλιτώσεις από τον στατικό ηλεκτρισμό των ρούχων

Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ένα κοινό πρόβλημα – όταν δύο επιρρεπείς επιφάνειες τρίβονται η μία με την άλλη, ηλεκτρόνια (αρνητικά φορτισμένα σωματίδια) μεταφέρονται από τη μία στην άλλη, αφήνοντας τη μία επιφάνεια (π.χ. των ρούχων σας) φορτισμένη.

Πώς να γλιτώσεις από τον στατικό ηλεκτρισμό των ρούχων

Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ένα κοινό πρόβλημα – όταν δύο επιρρεπείς επιφάνειες τρίβονται η μία με την άλλη, ηλεκτρόνια (αρνητικά φορτισμένα σωματίδια) μεταφέρονται από τη μία στην άλλη, αφήνοντας τη μία επιφάνεια (π.χ. των ρούχων σας) φορτισμένη.  Ευτυχώς, υπάρχουν πρακτικές μέθοδοι για την αφαίρεση του στατικού ηλεκτρισμού από τα ρούχα που θα αντιμετωπίσουν τη φόρτιση χωρίς να κάνουν ζημιά στα αγαπημένα σου νάιλον και πολυεστερικά ρούχα.

Πώς αποφεύγουμε την ενοχλητική προσκόλληση των ρούχων πάνω μας

  • Βρέξε ελαφρώς τα χέρια σου και πέρασέ τα πάνω από την επιφάνεια των ρούχων σου για να μειώσεις τον στατικό ηλεκτρισμό. Η μέθοδος αυτή θα είναι αποτελεσματική με κάποια υφάσματα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα υφάσματα που επιδέχονται μόνο στεγνό καθάρισμα, όπως το μετάξι, και δεν ανταποκρίνονται καλά στο νερό.

  • Στόχευσε στις περιοχές που κολλούν περισσότερο, απλώνοντας λίγο ταλκ στο δέρμα σου.

  • Τρίβοντας με ένα πανάκι στεγνωτηρίου τα προβληματικά ρούχα, την ώρα που τα φοράς, μπορεί να καταφέρεις θαύματα.

  • Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αν βάλεις ένα μπαλάκι του τένις μέσα στο στεγνωτήριο, μπορείς επίσης να μειώσεις τον στατικό ηλεκτρισμό, αφού δεν θα αφήνει τα ρούχα να τρίβονται το ένα με το άλλο την ώρα που στεγνώνουν.

  • Περνώντας την επίπεδη επιφάνεια μιας συρμάτινης κρεμάστρας πάνω από τα ρούχα, μπορείς να απομακρύνεις τον ηλεκτρισμό, αποτρέποντας την προσκόλλησή τους πάνω σου.