Μετάβαση στο περιεχόμενο
 1. Σπίτι/
 2. ΣΩΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ/
 3. ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΟΥΧΩΝ/
 4. Συμβουλές στεγνώματος ρούχων για πιο εύκολο σιδέρωμα.
εικόνα επικεφαλίδας

Συμβουλές στεγνώματος ρούχων για πιο εύκολο σιδέρωμα.

Blue painted background
Εδώ θα βρεις συμβουλές για το στέγνωμα των ρούχων που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη όταν έρθει η ώρα του σιδερώματος!

Συμβουλές στεγνώματος ρούχων για πιο εύκολο σιδέρωμα.

Εδώ θα βρεις συμβουλές για το στέγνωμα των ρούχων που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη όταν έρθει η ώρα του σιδερώματος!

 • Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από εκείνες τις ζάρες στα ρούχα που δεν φεύγουν ποτέ. Για αυτό, πριν βάλεις τα βρεγμένα ρούχα σου στο στεγνωτήριο, τίναξέ τα δυνατά μερικές φορές! Αυτό βοηθά να ισιώσουν οι ζάρες και να μην σταθεροποιηθούν στο ύφασμα κατά τη διάρκεια του στεγνώματος.

 • Στο στεγνωτήριο χρησιμοποίησε ένα σύντομο πρόγραμμα, περίπου πέντε λεπτών και στη συνέχεια βάλε τα ρούχα σε κρεμάστρες για να στεγνώσουν. Όταν έρθει η ώρα του σιδερώματος θα καταλάβεις το γιατί, αφού δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου ζάρες επάνω τους!

 • Αν σκοπεύεις να απλώσεις τα ρούχα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν επιπλέον κύκλο στυψίματος (αν φυσικά το πλυντήριό σου διαθέτει αυτή τη λειτουργία) για να φύγει ότι νερό έχει μείνει. Φυσικά και μην ξεχάσεις να τινάξεις τα ρούχα σου και να ισιώσεις τις τσακίσεις πριν τα απλώσεις.

 • Αν πρόκειται να σιδερώσεις τα ρούχα σου με ατμοσίδερο, τότε καλύτερα να το κάνεις γρήγορα για να είναι ελαφρώς υγρά! Φρόντισε να τα βγάλεις από το στεγνωτήριο ύστερα από πέντε λεπτά και μην χάνεις χρόνο, άρχισε να τα σιδερώνεις αμέσως.

 • Αν είναι να γίνει μια δύσκολη δουλειά, καλύτερα να γίνει γρήγορα! Ξέρουμε ότι θα προτιμούσες να αφήσεις το σιδέρωμα για αργότερα αλλά καλό θα ήταν να συνηθίσεις να σιδερώνεις τα ρούχα σας αμέσως μετά το στέγνωμα αφού αν τα αφήσεις να κάθονται μέσα σε ένα καλάθι, θα αρχίσουν να αποκτούν και πάλι τις πιο ανυπόφορες τσακίσεις.

   

Οι καλύτεροι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ατμοσίδερα & σιδερώστρες

Εδώ θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για το σιδέρωμα των ρούχων σου.

 • Τα ατμοσίδερα ισιώνουν τις ζάρες καλύτερα από τα συμβατικά σίδερα χωρίς ατμό. Με ένα ατμοσίδερο θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο από το σιδέρωμα.

 • Μην είσαι υπ’ ατμόν! Ένα σίδερο με κάθετο ατμό θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη δουλειά σου, αφού δεν χρειάζεται να γυρίζεις τα ρούχα πάνω στη σιδερώστρα και από τις δύο πλευρές καθώς σιδερώνεις. Το μειονέκτημα με τα σίδερα κάθετου ατμού είναι ότι πιάνουν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι και κάνουν περισσότερη ώρα να ζεσταθούν (τέσσερα λεπτά ή περισσότερο) από ένα σίδερο χωρίς ατμό. 

 • Ποιος δεν βαριέται το ζέσταμα; Όταν έχεις να σιδερώσεις πολλά ρούχα, σιδέρωσε πρώτα τα ευαίσθητα υφάσματα. Τα ρούχα αυτά πρέπει να σιδερώνονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και αφού το σίδερο κάνει περισσότερο χρόνο να ζεσταθεί απ’ ό,τι να κρυώσει, θα κάνεις λιγότερη ώρα αν ξεκινήσεις από τα ευαίσθητα και περάσεις στη συνέχεια στα κανονικά βαμβακερά σου.

 • Η καλύτερη τεχνική σιδερώματος είναι να σιδερώνεις με κοφτές κινήσεις και από το σώμα σου προς τα έξω – με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος να ξανασχηματιστούν τσακίσεις όταν σκύβεις πάνω από το ρούχο. 

 • Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα επίμονο τσαλάκωμα στο ρούχο, ψέκασε λίγο νερό πάνω στο σημείο που είναι τσαλακωμένο, πες του αντίο και ξαναπέρασέ το με το σίδερο. Αν έχεις ατμοσίδερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ρύθμιση του ατμού για να το ισιώσεις!