Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Αθλητικά Παπούτσια

Πως να διατηρήσεις τα αθλητικά σου παπούτσια καθαρά.

Αθλητικά Παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ο καθημερινός μας ήρωας. Τους αξίζει ιδιαίτερη περιποίηση αφού κάνουν τόσα πολλά για εμάς και μας βγάζουν πάντα πρωταθλητές!  Και με τις παρακάτω συμβουλές, θα πλυθούν με άνεση, ανάλογη με αυτή που μας χαρίζουν καθημερινά.

  1. Καθάρισε τους λεκέδες και τη λάσπη από τα παπούτσια σου και μετά χρησιμοποίησε μια πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό ή απορρυπαντικό Skip διαλυμένο σε νερό και τρίψε απαλά τους λεκέδες όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν οι λεκέδες είναι πάρα πολύ ξεροί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με ζεστό νερό και με μία οδοντόβουρτσα να τρίψεις τους λεκέδες με το μείγμα πριν βάλεις τα παπούτσια για πλύσιμο. 

  2. Βάλε τα αθλητικά σου μέσα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη που θα δέσεις κόμπο στην άκρη, για να μη βγουν τα παπούτσια κατά τη διάρκεια της πλύσης. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγεις επίσης να γίνει κάποια ζημιά.

  3. Μπορείς να πλύνεις τα κορδόνια μαζί με τα παπούτσια στο πλυντήριο, αλλά πρώτα δέσε τα σφικτά στην άκρη για να μην πιαστούν μέσα στις τρύπες του κάδου. 

  4. Επίλεξε απορρυπαντικό Skip και ένα καλό μαλακτικό, όπως το Cajoline, για να απομακρύνεις τη δυσάρεστη οσμή από το εσωτερικό των παπουτσιών. Το άρωμα του μαλακτικού Cajoline θα κάνει τα παπούτσια σου να μυρίζουν φρεσκάδα, σαν να είναι καινούρια! Ωστόσο, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συμβουλέψου τις οδηγίες δοσολογίας στην ετικέτα του προϊόντος, για να μη μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού στο εσωτερικό των παπουτσιών σου, ή δοκίμασε ένα υγρό απορρυπαντικό, όπως το υγρό απορρυπαντικό Skip με άρωμα Cajoline Λίλιουμ & Φρούτα του δάσους.

  5. Τα υγρά απορρυπαντικά διαλύονται εύκολα στο νερό και δεν αφήνουν κατάλοιπα.

  6. Αν φοβάσαι ότι τα παπούτσια μπορεί να χαλάσουν στο στύψιμο, βρες μια παχιά πετσέτα και πλύνε την μαζί για να λειτουργήσει σαν προστασία.

  7. Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα πλύσης για ευαίσθητα με κρύο νερό στους 30 βαθμούς.