Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κλινοσκεπάσματα, καλύμματα & σεντόνια

Κλινοσκεπάσματα, καλύμματα & σεντόνια

Το καθάρισμα των κλινοσκεπασμάτων είναι συνήθως τόσο εύκολο όσο και το πλύσιμο των ρούχων σου.

Κλινοσκεπάσματα, καλύμματα & σεντόνια

Το καθάρισμα των κλινοσκεπασμάτων είναι συνήθως τόσο εύκολο όσο και το πλύσιμο των ρούχων σου, αν και είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα σύμβολα πλύσης πάνω στις κουβέρτες, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στο πλύσιμο, να βάψουν ή να καταστραφούν. Να θυμάσαι να πλένεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου περίπου μία φορά την εβδομάδα και το πάπλωμα ή την κουβέρτα σου περίπου μία φορά τον μήνα.

  • Γενικά, είναι μια καλή ιδέα να κάνεις προεργασία των σημαδιών ή των λεκέδων πάνω στα κλινοσκεπάσματά σου με καθαριστικά για τοπικό καθάρισμα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Απλά ψέκασε τη λερωμένη περιοχή με ένα προϊόν για την αφαίρεση των λεκέδων και άφησέ το να δράσει για 5-10 λεπτά πριν τα βάλεις για πλύσιμο.

  • Σιγουρέψου ότι ακολουθείς τα σύμβολα πλύσης που υπάρχουν στα κλινοσκεπάσματά σου.

  • Σκέψου την πιθανότητα να πλύνεις τα κλινοσκεπάσματά σου με κάποιο απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα αν εσύ, ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου, είναι αλλεργικός ή έχει ευαίσθητο δέρμα. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να δοκιμάσεις το Skip Talc Soft, ένα απορρυπαντικό χωρίς άρωμα που είναι απαλό με το δέρμα και τα υφάσματα.

  • Μην πλένεις τα σεντόνια σου σε καυτό νερό, γιατί αυτό θα σταθεροποιήσει τυχόν λεκέδες που δεν έχουν αφαιρεθεί.

  • Για τα παπλώματα και τα καλύμματα, να θυμάσαι να τα πλένεις σε ένα αρκετά μεγάλο πλυντήριο για να υπάρχει αρκετός χώρος κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις κάποιο άλλο μέρος να πλύνεις αυτά τα μεγάλα είδη!

  • Ένα καλό περιβάλλον ύπνου μπορεί να σημαίνει καλύτερο ύπνο το βράδυ – δοκίμασε λοιπόν αυτές τις συμβουλές και κοιμήσου βαθιά με φρεσκοπλυμένα, ευωδιαστά κλινοσκεπάσματα και καθαρό στρώμα.