Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Κουρτίνες

Με το πλύσιμο, θα διατηρήσεις το ύφασμα των κουρτινών σου σε καλή κατάσταση και θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Κουρτίνες

Τι είναι χειρότερο από το να βάψει κάποιος τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες; Να μην είναι καθαρές! Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να μη ζήσεις ένα δράμα όταν έρθει η ώρα να τις πλύνεις! 

Ξεκρέμασε τις κουρτίνες το πρωί – ένα δωμάτιο τη φορά – και βάλε στόχο να τις έχεις πλύνει και να έχουν στεγνώσει μέχρι να έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να τις ξαναχρησιμοποιήσεις το βράδυ. Διάλεξε μια ηλιόλουστη μέρα αν πρόκειται να τις απλώσεις να στεγνώσουν έξω!

  • Αφαίρεσε τυχόν γαντζάκια ή εξαρτήματα που μπορεί να φύγουν μέσα στο πλυντήριο.

  • Συμβουλέψου την ετικέτα φροντίδας τους και επίλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα. Μη παραφορτώνεις το πλυντήριο, γιατί μπορεί να καταλήξεις να κάνεις ζημιά στο ύφασμα. Φρόντισε να βάλεις τυχόν ευαίσθητα υφάσματα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη ή μέσα σε έναν ειδικό σάκο πλυντηρίου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

  • Διάλεξε ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου και ένα πρόγραμμα στυψίματος κατάλληλο για τον τύπο του υφάσματος που πλένεις.

  • Πλύνε, στέγνωσε και σιδέρωσε τις κουρτίνες πριν τις κρεμάσεις ξανά.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τις κουρτίνες μου;

Με το πλύσιμο, θα διατηρήσεις το ύφασμα των κουρτινών σου σε καλή κατάσταση και θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους. Πρέπει να πλένεις τις κουρτίνες σου τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο – μια καλή ιδέα είναι να εντάξεις τη συγκεκριμένη δουλειά στη γενική καθαριότητα της άνοιξης. Αν ζεις σε μεγάλη πόλη όπου υπάρχει πολλή ατμοσφαιρική ρύπανση ή αν χρειάζεται να μειώσεις την παρουσία των αλλεργιογόνων στο σπίτι σου, μια καλή ιδέα είναι να πλένεις τις κουρτίνες σου κάθε τρεις με έξι μήνες.