Μετάβαση στο περιεχόμενο
 1. Σπίτι/
 2. ΣΩΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ/
 3. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΛΥΣΗΣ/
 4. Μαγιό
εικόνα επικεφαλίδας

Μαγιό

Blue painted background
Πως φροντίζουμε τα μαγιό μας.

Μαγιό

Συμβουλές*: Να διαβάζεις πάντα τις οδηγίες πλύσης στην εσωτερική ετικέτα των μαγιό, γιατί το μαγιό σου μπορεί να θέλει ειδική φροντίδα.  

 1. Να πλένεις τα μαγιό στο χέρι. Το στύψιμο στο πλυντήριο μπορεί να κάνει κακό στο ύφασμα.

 2. Βάλε σε μία λεκάνη κρύο νερό και ένα απαλό απορρυπαντικό και ανακάτεψε καλά. Μην ξεχάσεις να συμβουλευτείς τις οδηγίες δοσολογίας της συσκευασίας και ακολούθησε τις οδηγίες.

 3. Πλύνε τα μαγιό μέσα στη λεκάνη, τρίβοντας απαλά τους λεκέδες. Απόφυγε τη χρήση εργαλείων όπως οι βούρτσες. Επίσης, το έντονο τρίψιμο θα ξεφτίσει το ύφασμα. 

 4. Πλύνε τα μαγιό με κρύο νερό και σιγουρέψου ότι το απορρυπαντικό που χρησιμοποίησες έχει ξεβγαλθεί πλήρως. Τα υπολείμματα απορρυπαντικού πάνω στα μαγιό θα χαλάσουν την απόδοση του υφάσματος και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

 5. Τα μαγιό πρέπει να τα απλώνεις να στεγνώνουν στη σκιά και σε καλά αεριζόμενο χώρο. Απόφυγε να απλώνεις τα μαγιό κατευθείαν στον ήλιο, όπως και το στέγνωμα σε στεγνωτήριο, γιατί ο ήλιος ξεθωριάζει τα χρώματα και η υπερβολική θερμότητα του στεγνωτηρίου θα καταστρέψει τα μαγιό σου.

Πώς φροντίζουμε τα μαγιό

 1.  Για να μην καταστραφεί το ύφασμα από τη χλωρίνη ή το αλμυρό νερό, θα πρέπει, πριν πηδήξεις μέσα στην πισίνα, να κάνεις πρώτα ένα γρήγορο ντους φορώντας το μαγιό σου. Έτσι, προστατεύεις το μαγιό σου, καθώς, όταν είναι βρεγμένο το ύφασμα, δεν απορροφά εύκολα χημικά ή αλάτι.

 2. Αν σου αρέσει η ηλιοθεραπεία, προσπάθησε να χρησιμοποιείς ένα στεγνό μαγιό, αντί για το βρεγμένο, γιατί ο ήλιος μπορεί να κάνει ζημιά στο βρεγμένο ύφασμα.

 3. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν φορέσουν ένα μαγιό που δεν έχει στεγνώσει εντελώς, αλλά αυτό μπορεί να καταστρέψει τη φόρμα του μαγιό σου.

 4. Επίλεξε αντηλιακό ή προϊόν για μετά τον ήλιο σε μορφή κρέμας αντί για λάδι. Το λάδι μπορεί να καταστρέψει τις ευαίσθητες ίνες των μαγιό.

 5. Μην αφήνεις τα μαγιό βρεγμένα πάρα πολλή ώρα, γιατί μπορεί να μυρίσουν και να μουχλιάσει το ύφασμα. Αν δεν μπορείς να πλύνεις το μαγιό σου αμέσως μετά τη χρήση, ξέπλυνέ το με κρύο νερό και στύψε το απαλά, για να το πλύνεις καλά αργότερα. 

 6. Μη βάζεις βρεγμένα μαγιό μέσα σε πλαστικές τσάντες. Η μούχλα και η μυρωδιά θα κάνουν πάρτι! Επιπλέον, τα χημικά, όπως η χλωρίνη, κάνουν ζημιά στα ευαίσθητα υφάσματα, όπως το Lycra και το Spandex, και μπορεί να επιταχύνουν τη φθορά τους.

 7. Αποθήκευσε τα μαγιό σου στη σκιά, π.χ. μέσα σε συρτάρια ή ντουλάπες, και απόφυγε την άμεση έκθεση στον ήλιο, για να προστατεύσεις την ελαστικότητα υφασμάτων όπως το Lycra και το Spandex.