Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Πετσέτες

Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πετσέτες

Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε επίσης πώς πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες, γιατί ο κακός χειρισμός τους μπορεί να τις κάνει σκληρότερες και να μειώσει την απορροφητικότητά τους. Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν πλένουμε λευκές πετσέτες είναι να προσπαθήσουμε είτε να τις διατηρήσουμε λευκές είτε να επαναφέρουμε το λευκό τους χρώμα όταν το έχουν χάσει.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες συμβουλές σχετικά με το πώς πλένουμε τις λευκές πετσέτες:

  1. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της πλύσης.

  2. Χρησιμοποιούμε λευκαντικό για να επαναφέρουμε το αρχικό λευκό τους χρώμα. Ωστόσο, καλό είναι να μη ρίχνουμε λευκαντικό κατευθείαν πάνω στις πετσέτες. Τα περισσότερα καινούρια πλυντήρια διαθέτουν πλέον ειδική θήκη για το λευκαντικό. Αν το πλυντήριό σου δεν διαθέτει ειδική θήκη για το λευκαντικό, μπορείς να βάλεις το λευκαντικό στη θήκη του απορρυπαντικού.

  3. Μία άλλη εναλλακτική λύση, αντί του λευκαντικού, είναι η μαγειρική σόδα. Μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού για να βοηθήσεις τις λευκές πετσέτες σου να ανακτήσουν τη λάμψη τους.

  4. Σιγουρέψου ότι το εσωτερικό του πλυντηρίου σου είναι πάντα καθαρό. Υπάρχουν περιπτώσεις που λευκές πετσέτες που δεν ήταν αρχικά βρόμικες, βγαίνουν βρόμικες από το πλύσιμο και αυτό επειδή στο εσωτερικό του πλυντηρίου υπήρχε βρομιά ή σκουριά.

Μετά το πλύσιμο, πρέπει επίσης να σιγουρευτείς ότι οι πετσέτες που πλένεις είναι εντελώς στεγνές πριν τις διπλώσεις και τις αποθηκεύσεις στην ντουλάπα. Αν διπλώσεις τις πετσέτες ενώ είναι ακόμη υγρές και τις βάλεις κατευθείαν στην ντουλάπα, οι πετσέτες σου θα μυρίσουν και αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν μύκητες. Απόφυγε να σιδερώνεις τις πετσέτες, γιατί η θερμότητα από το σίδερο μπορεί να καταστρέψει την υφή τους.