Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πώς αφαιρούμε ροζ λεκέδες από άσπρα ρούχα

Πώς αφαιρούμε ροζ λεκέδες από άσπρα ρούχα

Έβαλες ποτέ κατά λάθος ένα κόκκινο πουκάμισο μαζί με λευκά ρούχα στο πλυντήριο; Αν ναι, μπορεί να είδες τα λευκά σου να έχουν γίνει ροζ μετά την πλύση.

Πώς αφαιρούμε ροζ λεκέδες από άσπρα ρούχα

Έβαλες ποτέ κατά λάθος ένα κόκκινο πουκάμισο μαζί με λευκά ρούχα στο πλυντήριο; Αν ναι, μπορεί να είδες τα λευκά σου να έχουν γίνει ροζ μετά την πλύση. Το ανεπιθύμητο αυτό βάψιμο μπορεί να διορθωθεί με τα σωστά βήματα.  Πώς αφαιρούμε το ροζ χρώμα από τα λευκά ρούχα: 

  1. Αφαίρεσε το μη χρωματισμένο ρούχο και ξεχώρισε τα ρούχα που πρέπει να αποχρωματίσεις. Σύγκρινε τα ρούχα με κάποιο άλλο λευκό ύφασμα, για να δεις ποια έχουν βάψει.

  2. Πλύνε ξανά τα χρωματισμένα ρούχα στο πλυντήριο με ένα κυπελάκι λευκαντικό χωρίς χλωρίνη, συν τη συνηθισμένη δόση απορρυπαντικού. Όταν χρησιμοποιείς λευκαντικό, να φοράς γάντια προστασίας και να ακολουθείς τις οδηγίες του προϊόντος. Κάνε έναν πλήρη κύκλο πλύσης με όσο περισσότερη ανάδευση γίνεται. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κυπελάκι αποσταγμένο άσπρο ξίδι αντί για λευκαντικό.

  3. Αν το χρώμα επιμένει, επανέλαβε το Βήμα 2.

Αν το βάψιμο εξακολουθεί να είναι ορατό, μούλιασε τα ρούχα που έβαψαν για οκτώ ώρες σε διάλυμα λευκαντικού με βάση το οξυγόνο και κρύου νερού. Αν το βάψιμο επιμένει, επανάλαβε το Βήμα 3 και κάνε άλλη μια πλύση στο πλυντήριο. Μη βάλεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο πριν φύγει το βάψιμο. Μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι πρώτα τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων σου, καθώς ορισμένα υφάσματα μπορεί να πάθουν ζημιά από το πολύ μούλιασμα. Τα λευκαντικά που έχουν ως βάση το οξυγόνο και δεν περιέχουν χλωρίνη είναι πολύ πιο ασφαλή και λιγότερο σκληρά από τα λευκαντικά με χλωρίνη για το πλύσιμο των ρούχων, αλλά η χρήση υπερβολικής ποσότητας μπορεί επίσης να κάνει ζημιά σε κάποια υφάσματα.