Μετάβαση στο περιεχόμενο
εικόνα επικεφαλίδας

Στρώματα

Βασικές συμβουλές για καθαρό στρώμα!

Στρώματα

Δεν μας αφορά τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του... μας αφορά όμως το πώς αφαιρεί τους λεκέδες! Όταν το στρώμα δέχεται επίθεση από κάποιο λεκέ, έχουμε τη λύση για να τον ξεφορτωθείς και να απολαύσεις ξέγνοιαστα τον ύπνο σου.  

Πώς αφαιρούμε τους λεκέδες από ένα στρώμα

Για να κρατήσεις το στρώμα σου καθαρό, ακολούθα αυτές τις 3 βασικές συμβουλές:

  • Να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σου και από τις δύο πλευρές περίπου μία φορά τον μήνα. Το σκούπισμα του στρώματος με την ηλεκτρική σκούπα βοηθά να απομακρυνθούν η σκόνη και τα ακάρεα, που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς.

  • Αν είναι δυνατό, να αερίζεις το στρώμα σου κάθε λίγους μήνες βγάζοντάς το έξω σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα συσσωρεύεται υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και, παράλληλα, θα εξαφανίζονται τυχόν οσμές.

  • Μπορείς επίσης να αερίζεις το στρώμα σου όταν αλλάζεις σεντόνια και κλινοσκεπάσματα. Αφού βγάλεις τα σεντόνια, περίμενε μερικά λεπτά για να αφήσεις το στρώμα σου να αναπνεύσει. Ιδανικά, άνοιξε ένα παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας και ήλιος.

Η αφαίρεση των λεκέδων από το στρώμα σου μπορεί να φαίνεται δυσάρεστη σαν δουλειά, αλλά εδώ θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις μια ευρεία γκάμα από λεκέδες.

Πριν ξεκινήσεις, έλεγξε αν υπάρχουν οδηγίες πάνω στα καρτελάκια του στρώματός σου – συμπεριλαμβανομένων τυχόν συμβόλων πλύσης – και φρόντισε να μη ρίξεις υπερβολικά πολύ νερό ή καθαριστικό πάνω στο στρώμα σου.  

  • Για απλούς ή απροσδιόριστους λεκέδες, καθάρισε το στρώμα σου με κάποιο καθαριστικό με έλαια εσπεριδοειδών ή με αραιωμένο απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ψέκασε το καθαριστικό και άφησέ το να δράσει για πέντε ή δέκα λεπτά.Ταμπόναρε το στρώμα για να απομακρύνεις το επιπλέον υγρό και να θυμάσαι να μη ρίχνεις πάρα πολύ νερό.

  • Για λεκέδες από αίμα ή ούρα, δοκίμασε πρώτα να απλώσεις μια μικρή ποσότητα οξυζενέ πάνω στην περιοχή του λεκέ. Ταμπόναρε τη λερωμένη περιοχή με ένα καθαρό πανί αμέσως μετά την εφαρμογή. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, άπλωσε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για τα ρούχα κατευθείαν πάνω στον λεκέ.

Αυτό θα βοηθήσει στη διάσπαση των πρωτεϊνών που υπάρχουν στα σωματικά υγρά. Βουρτσίστε έντονα το σημείο. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τους λεκέδες από αίμα μόνο με κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό θα σταθεροποιήσει για τα καλά αυτούς τους λεκέδες. 

  • Για ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες, δοκίμασε να απλώσεις μαγειρική σόδα μετά το απορρυπαντικό. Άφησε τη σόδα να δράσει, ίσως και όλη νύχτα, και την επόμενη ημέρα πέρασε την περιοχή με την ηλεκτρική σκούπα.