Μετάβαση στο περιεχόμενο
  1. Σπίτι/
  2. ΣΩΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ/
  3. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΛΥΣΗΣ/
  4. Τι να προσέχεις όταν βάζεις πλυντήριο
Τι να προσέχεις όταν βάζεις πλυντήριο

Τι να προσέχεις όταν βάζεις πλυντήριο

Blue painted background
Εδώ θα βρεις γενικές συμβουλές και οδηγίες για το τι να προσέξεις όταν βάζεις πλυντήριο.

Τι να προσέχεις όταν βάζεις πλυντήριο

  1. Μη γεμίζεις υπερβολικά το πλυντήριο. Αν πλύνεις υπερβολικά πολλά ρούχα στην ίδια πλύση, μπορεί να μην πλυθούν καλά, αφού δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον κάδο και το απορρυπαντικό σου μπορεί να μη δράσει τόσο αποτελεσματικά.

  2. Μη βάζεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Η χρήση υπερβολικά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι τα ρούχα σου θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντ’ αυτού, το πολύ απορρυπαντικό μπορεί να αφήσει κατάλοιπα πάνω στα ρούχα και μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκήτων μέσα στο πλυντήριο. Επιπλέον, η χρήση υπερβολικά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού δεν συμφέρει οικονομικά και αυξάνει το κίνδυνο τα ρούχα να μη ξεβγαλθούν καλά.

  3. Να χρησιμοποιείς καυτό νερό μόνον όταν είναι απαραίτητο. Το καυτό νερό έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτηρίδια, αλλά μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα και να ξεθωριάσει το χρώμα. Το συχνό πλύσιμο με καυτό νερό καταστρέφει το ύφασμα γρηγορότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Φυσικά, πρέπει να πλένεις κάποια ρούχα με καυτό νερό αν είναι πολύ λερωμένα ή τα σεντόνια για να απομακρύνεις τα ακάρεα και ούτω καθ’ εξής.

  4. Μην αφήνεις ρούχα μέσα στο πλυντήριο μετά το τέλος του προγράμματος. Αν αφήνεις βρεγμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο για πολλή ώρα αφού τελειώσει η πλύση, τα ρούχα θα αρχίσουν να μυρίζουν και, επιπλέον, μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα.

  5. Κάνε έναν έλεγχο στις τσέπες πριν βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο. Πριν βάλεις τα ρούχα σου μέσα στον κάδο, πρέπει να ρίχνεις μια ματιά στις τσέπες, για να δεις μήπως υπάρχουν πράγματα – ιδίως τα μεταλλικά αντικείμενα, όπως οι καρφίτσες και τα κέρματα, μπορεί να κάνουν ζημιά σε άλλα ρούχα κατά τη διάρκεια της πλύσης, αλλά και στο ίδιο το πλυντήριο.

Συμβουλή*: Αν έχεις μόλις αγοράσει καινούριο πλυντήριο, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον οδηγό του πλυντηρίου για να μπορέσεις να έχεις τέλεια αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείς το πλυντήριό σου.